Investeşte în tine! Program de informare şi consiliere a carierei 2012-2013 Domeniul de intervenţie “Dezvoltarea competenţelor de orientare şcolară şi profesională a elevilor” Aplicant: Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Botoşa
                                                                           

 
...

» Citeste tot articolul

Locuri licee Botosani pentru anul scolar 2011-2012
Pentru anul scolar 2011-2012 au fost aprobate prin planul de scolarizare un numar de 5.610 locuri in liceele din judetul Botosani. Toate aceste locuri vor participa la repartizarea computerizata. De asemenea, in anul scolar 2011-2012 mai sunt 390 de locuri in liceele vocationale si 90 de locuri in licee alocate in cadrul proiectului „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare-SCAN”. Lista completa a locurilor la liceele din Botosani

» Citeste tot articolul

Targul Liceelor 2011, pe 6 si 7 mai, Sala Polivalenta
La sfarsitul acestei saptamani, pe 6 si 7 mai, va avea loc, la Sala Polivalenta "Elisabeta Lipa", o noua editie a Targului Liceelor.

Pe parcursul celor doua zile, elevii si parintii vor avea acces la informatii, actiuni de promovare, liceele botosanene prezentandu-si cu acest prilej oferta educationala, scolara si extrascolara. Programul targului va fi, in cele doua zile, intre orele 10.00 si...

» Citeste tot articolul

Profesorii din Botosani vor daune morale pentru ca au primit salariile cu intarziere!
Incepand din luna iunie, cadrele didactice vor avea primele termene in cazul proceselor pe care le-au intentat Primariei Botosani si Inspectoratului Scolar Judetean pentru intarzierea platii salariilor pe luna februarie.

Desi initial, sindicalistii au cerut judecarea cauzelor in regim de urgenta, cum intre timp salariile au fost platite, caracterul de urgenta nu se mai justifica, astfel ca abia de luna viitoare vor incepe...

» Citeste tot articolul

Încă un plus pentru tinerii botoşăneni! CJE Botosani organizeaza Conferinţa Interregională a reprezentaţilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor
Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani, sub egida  Inspectoratului Şcolar Judeţean, a Consiliului Judeţean şi a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, organizează  Conferinţa Interregională a reprezentaţilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor, cu tema "Formarea şi dezvoltarea personală a tinerilor- investiţia într-un viitor sigur !" în zilele de  20-23 ianuarie 2011.

» Citeste tot articolul
Un proiect al Asociatiei PRO BOTOSANI

Liceul cu Program Sportiv

Liceul cu Program Sportiv

Liceul cu Program Sportiv - Botosani

Str. M. Kogalniceanu Nr. 29

Tel. 0231 533 490, Fax 0231 584 300

e-mail: lps_botosani@yahoo.com

Liceul cu Program Sportiv, înființat în anul 1990, funcționează cu 30 de clase: 4 la ciclul primar, 12 la gimnazial si 16 la cel liceal si cu 5 secții: atletism (b+f), fotbal, handbal (b+f), lupte (libere (f), greco-romane(b) si rugby.

L.P.S. este recunoscut deja ca o unitate de prestigiu a învățământului botosănean datorită rezultatelor obținute, atât la competițiile sportive naționale si internaționale cât si la concursurile pe discipline de învățământ.

• In competițiile sportive s-au obținut peste 700 de medalii (220 de aur, 245 de argint, 236 de bronz) la Campionatele naționale, 66 medalii (32 - aur, 16 - argint si 18 - bronz) la Competiții internaționale si 2 medalii de aur, una de argint si una de bronz la Campionate Mondiale.

• La olimpiadele scolare, elevii liceului nostru au participat la fazele naționale ale olimpiadelor de biologie, geografie, cultură civică si pregătire sportivă teoretică unde au obținut rezultate meritorii. S-a participat cu succes la concursurile extrascolare («Prietenii pompierilor», «Educația pentru sănătate», «Alege, este dreptul tău !», «Europa de mâine», etc.

• Condiții de studiu si instruire: Liceul dispune de: 16 săli de clasă, laborator de chimie-biologie, 2 cabinete de informatică, centru de documentare cetrală termică, microcantină si internat pentru sportivii de performanță.

• Pregătirea sportivă se desfăsoară pe baza sportivă proprie, formată din :

- stadion în aer liber (pistă circulară de atletism – 250 m.; sector de sărituri si aruncări) si un teren de handbal bituminat;
- sală de jocuri competițională, modernă de dimensiuni olimpice;
- 2 săli de lupte si o sala de forță si fitness dotată corespunzător;

• Constientizând dimensiunea europeană L.P.S. a participat la proiectele ,,Comenius” si ,,Vivre ensamble” cu scoli din Franța, Suedia si Italia.

• Colectivul de cadre didactice este format din profesori titulari, calificați, cu grade didactice superioare si specializare sportivă.

• Sportivii de performanță ai liceului au fost si sunt promovati la loturile naționale, la cluburile de seniori din țară, iar absolvenții nostri sunt astăzi: profesori de educație fizică si sport, matematică, alte discipline, medici, ingineri, economisti, medici veterinari, arbitri, antrenori, etc…

• Prin nivelul ridicat de pregătire scolară absolvenții L.P.S. pot accede în învățământul postuniversitar si superior - la toate specialitățile.